16 Aralık 2010 Perşembe

RULO BÖREK

MALZEMELER:
YARIM SU BAR. SU
YARIM SU BAR. SÜT
YARIM SU BAR. SIVI YAĞ
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞ. TUZ
2 KAŞ. SİRKE
ALDIĞI KADAR UN
İÇ HARCI:
İSTEĞE GÖRE KIYMALI,PATATESLİ,PEYNİRLİ HARÇLAR KULLANABİLİRSİNİZ.
YAPILIŞI:
HAMURU YOĞURALIM (YUMUŞAK OLSUN). 7-8 PARÇAYA BÖLELİM.YARIM SAAT DİNLENDİRELİM.AÇABİLDİĞİN KADAR İNCE YUFKALAR AÇALIM.HAMURLARI YAĞLAYIP.HARCIMIZI HAMURUNU KISIMA KOYUP RULO ŞEKLİNE BÜKELİM VE TEPSİYE DİZELİM.
ÜZERİNİN HARCI:
1 YUMURTA SARISI
1 YEMEK KAŞ. YOĞURT
2 KAŞ. SIVI YAĞ ( KARIŞTIR VE BÖREĞİN ÜZERİNE SÜRELİM)



7 yorum:

sevda deniz dedi ki...

börek çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

3prenses dedi ki...

bu tarifi hep denemek istiyorum ama hiç yapmadım.öyle güzel görünüyor ki hemen denemeliyim:))ellerine sağlık.

Limon çiçekleri dedi ki...

Börek dediğin budur işte.Hamurunu kendin yoğurup kendin açarsın.Lezzetine lezzet katarsın sizinki gibi..Ellerinize sağlık enfes görünüyor.

Gülcan dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

güzel yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim sevgiler

estergonyesil dedi ki...

2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..

Hepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.

Sevgiyle Kalin...

gül dedi ki...

canım böreğin çok güzel görünüyor canım çekti yapacağım eline sağlık....