1 yumurta
1 yemek kaş. tereyağı
3 su bar. un
1 çay. bar sıvı yağ
1 çay bar yoğurt
1 fincan su
1 yemek kaş. sirke
yarım çay kaş. tuz
750 gr tereyağı
hamuru yoğurun.1 saat dinlendirin.40 ar bezelere ayırın.20 sini tabak büyüklüğünde açıp aralarına mısır nişastası serpip açmaya başlayın ve tepsi büyüklüğünde açalım ve tepsiye yerelştirelim arasına muhallebisini dökelim.kalan 20 bezelere de aynı işlemi uygulayalım ve kremenın üzerini kapatalı 750 gr tere yağını eritip hamurun üzerine dökelim ve baklava dilimi gibi kesip.pişirelim soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim
kreması:
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta (ben kullanmadım )
1 yorum:
ellerine saglik canim.. sevgiler..
Yorum Gönder