16 Aralık 2010 Perşembe

GÜLLAÇ

MALZEMELER:
20 ADET GÜLLAÇ
7 SU BAR. SÜT
4,5 SU BAR. ŞEKER
125 gram CEVİZ
YAPILIŞI:
SÜT VE ŞEKER TENCEREDE KAYNATILIR.GENİŞ BİR TEPSİYE BOŞALTILIR.ILIK HALE GELENE KADAR BEKLETİLİR.GÜLLAÇLARI TEK TEK ISLATARAK.TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR.2 KERE İSTEDİĞİNİZ SIRAYA CEVİZ SERPİN VE DİĞER GÜLLAÇ YUFKALARI DA AYNI ŞEKİLDE ISLATILARAK ÜZERİNE SERİLİR.ARTAN SÜTÜ GÜLLAÇLARIN ÜZERİNE DÖKÜP BİR KAPAKLA KAPATIP YARIM SAAT BEKLETELİM.
NOT:ŞERBETE GÜL SUYU VEYA VANİLYA İLAVE EDEBİLİRSİNİZ İSTEĞE GÖRE. BUZ DOLABINA KOYUP SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ VE ÜZERİNİ ARZUYA GÖRE SÜSLEYİNİZ...
AFİYET OLSUN

8 yorum:

Yemekçinin Mekanı/Nazlı dedi ki...

ellerine sağlık canım. çok severim güllacı üzerinde de bol narla..

Gülcan dedi ki...

derya ablamda yedim çok güzeldi eminim tadı yerindedir ellerinize sağlık ben biraz değil tepsiyi alıp kaçıyorum

mintininmutfağı dedi ki...

sevgi ve muhabbetle merhabalar arkadaşım.
güllaç nefis görünüyor gerçekten.
ellerine sağlık diyorum.lezzetlerini bloğunu severek beğenerek gezdiğimi itiraf ediyorum.sevgiyle kal arkadaşım...

mintininmutfağı dedi ki...

seni izlemeye aldım arkadaşım.daha sık görüşürüz inşallah

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

hepinize çok teşekkür ederim sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

görünce canım istedi:))))
ellerine sağlık nefis görünüyor canım

baba naıle dedi ki...

elişi için sitelerden sipariş alınmıyor günlerde iyi satılıyor

baba naıle dedi ki...

elişi için sitelerden sipariş alınmıyor günlerde iyi satılıyor