6 Eylül 2012 Perşembe

İNCİR REÇELİ



MALZEMELER
2 KİLO TAZE İNCİR ( MOR İNCİR)
2 KİLO ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI LİMON TUZU

YAPILIŞI

İNCİRLERİ YIKAYALIM.BİR SIRA İNCİR BİR SIRA ŞEKER TENCEREYE DİZELİM.TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP 1 GECE BEKLETTİKTEN SONRA SU İLAVE ETMEDEN PİŞİRELİM.İNCİRLER PİŞTİKTEN SONRA SÜZGECE ALALIM BALINI İYİCE KATILAŞANA KADAR KAYNATALIM. LİMON TUZUNU VE MEYVELERİNİ ATIP 10 DK KADAR DAHA PİŞİRİP OCAKTAN İNDİRELİM.İSTER SICAK SICAK KAVANOZLARA KOYUP SIKICA KAPATIYORUZ KAVANOZU TERS ÇEVİREREK SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.YA DA İSTERSENİZ SOĞUDUKTAN SONRA KAVANOZLARA KOYUP ÜZERİNE KÜFLENMEMESİ İÇİN YAĞLI KAĞIT KOYUP KAPAKLARI KAPATIYORUZ.

AFİYET OLSUN

5 yorum:

sibel özmen dedi ki...


İncir Reçeli nasıl yapılır diye merak ediyordum paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum harika bir görünümü var.

BİRİNCİSİN dedi ki...

Ellerinize sağlık,kıvamı oldukça güzel görünüyor.Değişik bir tarifle bende ilk kez incir reçeli yaptım,yayınladım .Afiyetle tüketin,hoşça kalın:)

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

bende sizlere yorumlarınız için çok teşekkür ederim. sevgiler...

kardelen sezgin dedi ki...

mevsimi bitmeden bende yapmak istiyordum paylaştığınız iyi oldu,yanlız olgun mu olacak inçirler yoksa miniklerinden mi ,elinize sağlık bu arada

kardeşler-nikahşekeri dedi ki...

Çok güzel görünüyor..Ellerinize sağlık:)