3 Eylül 2012 Pazartesi

ERZİNCAN UN ÇORBASI









MALZEMELER

HAMURU
1 su bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un (Sert hamur olacak)

KÖFTESİ
100 gr kıyma,tuz,karabiber (Etimizi yoğurup küçük misketler hazırlayalım)

TERBİYESİ
500 gr yoğurt
Nane
Tereyağı
1 adet domates
1 adet kuru soğan

YAPILIŞI
Hamuru katı olacak şekilde yoğuralım ve 30 dk dinlendirelim.2 ayrı bezeler haline getirip açalım biraz kuruması için bekletelim.Sonra üst şekilde görüldüğü gibi hazırlayalım.
Gelelim pişirmeye.
Tenceremize tereyağımızı alalım ve yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım sonra köftelerimizi ilave ederek kızartalım rendelenmiş domatesimizi  suyumuzu koyup kaynatalım.Suyumuz kaynattıktan sonra kestiğimiz çorba hamurundan kendi arzunuza göre ilave edelim.Tuzunu atalım. hamurumuz piştikten sonra nanesini ve maydanozunu  ilave edelim ocağı kapatıp. 5 dk dinlendikten sonra  yoğurdumuzu mikserde su koymadan çırpalım ve çorbamıza ekleyelim.
Not: İsterseniz 2 diş sarımsak ezip içine koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN


5 yorum:

maria dedi ki...

cok guzel

mari

kardelen sezgin dedi ki...

nefis olmuştur eminim ama çok da yorulmuşunuzdur hamur açdığınız için elinize sağlık

Noblesse dedi ki...

çok meşakkatli bir yemek ama nefis oluyordur eminim, emeklerine sağlık

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

teşekkür ederim arkadaşlar sevgiler

belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

GUNAYDIN ELINIZE SAĞLIK YÖRESEL YEMEKLERIMIZ