3 Eylül 2012 Pazartesi
ERZİNCAN UN ÇORBASI
MALZEMELER
HAMURU
1 su bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un (Sert hamur olacak)
KÖFTESİ
100 gr kıyma,tuz,karabiber (Etimizi yoğurup küçük misketler hazırlayalım)
TERBİYESİ
500 gr yoğurt
Nane
Tereyağı
1 adet domates
1 adet kuru soğan
YAPILIŞI
Hamuru katı olacak şekilde yoğuralım ve 30 dk dinlendirelim.2 ayrı bezeler haline getirip açalım biraz kuruması için bekletelim.Sonra üst şekilde görüldüğü gibi hazırlayalım.
Gelelim pişirmeye.
Tenceremize tereyağımızı alalım ve yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım sonra köftelerimizi ilave ederek kızartalım rendelenmiş domatesimizi suyumuzu koyup kaynatalım.Suyumuz kaynattıktan sonra kestiğimiz çorba hamurundan kendi arzunuza göre ilave edelim.Tuzunu atalım. hamurumuz piştikten sonra nanesini ve maydanozunu ilave edelim ocağı kapatıp. 5 dk dinlendikten sonra yoğurdumuzu mikserde su koymadan çırpalım ve çorbamıza ekleyelim.
Not: İsterseniz 2 diş sarımsak ezip içine koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
cok guzel
mari
nefis olmuştur eminim ama çok da yorulmuşunuzdur hamur açdığınız için elinize sağlık
çok meşakkatli bir yemek ama nefis oluyordur eminim, emeklerine sağlık
teşekkür ederim arkadaşlar sevgiler
GUNAYDIN ELINIZE SAĞLIK YÖRESEL YEMEKLERIMIZ
Yorum Gönder