6 Ağustos 2012 Pazartesi

İRMİKLİ KALBURA BASTI TATLISI





MALZEMELER:


1 adet margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta
Yarım çay bardağı tere yağ
Yarım çay bardağı fındık yağı
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik


ŞERBETİ
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
çeyrek limon


YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.30 dakika dinlendirelim.
Dinlendirdikten sonra elimizle ya da kalburun üzerinde şekil vererek  irmiğe bulayarak tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirelim.
NOT: Şerbetimiz ılık hamurumuz sıcak olacak.
AFİYET OLSUN

4 yorum:

pasta köşesi dedi ki...

ellerine sağlık canım yanına buz gibide dondurma ohh miss :)

Sevil Şahin dedi ki...

ellerinize sağlık afiyet bal olsun.. Hayırlı iftarlar dilerim
Sevgiler

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

çok teşekkür ederim arkadaşlar sevgiler.