13 Ağustos 2012 Pazartesi

BALIKESİR DÜĞÜN ÇORBASI



MALZEMELER

1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet tavuk bulyon
2 adet domates
2 kase yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı tavuk suyu
Haşlanmış bir adet tavuk budu
Tereyağ,tuz,pul biber

YAPILIŞI
Tenceremize rendelenmiş domateslerimizi,sıvıyağımızı,tavuk bulyonlarımızı ekliyoruz.Tavuk suyumuzu ve kaynamış suyumuzu da ilave ediyoruz.Kaynadıktan sonra haşlanmış tavuk parçalarını,nohutları,şehriyeyi ilave ediyoruz.Yoğurt,yumurta,un çırparak hazırladığımz terbiyeyi kaynamakta olan çorbamıza ilave ediyoruz.Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.Çorbayı servis yapacağımız zaman tereyağında kızdırılmış pulbiberi çorbamızın üzerinde gezdiriyoruz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: