15 Ağustos 2012 Çarşamba
14 Ağustos 2012 Salı
LİMONLU PARFE
http://www.facebook.com/pages/Sema-Butik/275614149210153 TIK TIK :)
Parfemizin tarifini merak ediyorsanız yukarıdaki adresimize bakabilirsiniz..
13 Ağustos 2012 Pazartesi
BALIKESİR DÜĞÜN ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet tavuk bulyon
2 adet domates
2 kase yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı tavuk suyu
Haşlanmış bir adet tavuk budu
Tereyağ,tuz,pul biber
YAPILIŞI
Tenceremize rendelenmiş domateslerimizi,sıvıyağımızı,tavuk bulyonlarımızı ekliyoruz.Tavuk suyumuzu ve kaynamış suyumuzu da ilave ediyoruz.Kaynadıktan sonra haşlanmış tavuk parçalarını,nohutları,şehriyeyi ilave ediyoruz.Yoğurt,yumurta,un çırparak hazırladığımz terbiyeyi kaynamakta olan çorbamıza ilave ediyoruz.Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.Çorbayı servis yapacağımız zaman tereyağında kızdırılmış pulbiberi çorbamızın üzerinde gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN
SEBZE ÇORBASI
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet tavuk budu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tel şehriye
3 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
Tuz
Su
YAPILIŞI
Önce tavuk budumuzu haşlıyoruz etini küçük küçük doğruyoruz.Diğer tarafta tereyağ,sıvıyağ tavaya koyalım rendelenmiş havucu ve kabağı kavuralım.Sonra kavurduğumuz sebzeleri tavuk suyumuzun içine ilave edelim tavuk etini ve tel şehriyeyi koyalım tuzunuda atalım.Sonra yoğurdu ve unu çırpıyoruz 1 su bardağıda su ekliyoruz hazırladığımız terbiyeyi kaynamakta olan çorbamıza ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tel şehriye
3 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
Tuz
Su
YAPILIŞI
Önce tavuk budumuzu haşlıyoruz etini küçük küçük doğruyoruz.Diğer tarafta tereyağ,sıvıyağ tavaya koyalım rendelenmiş havucu ve kabağı kavuralım.Sonra kavurduğumuz sebzeleri tavuk suyumuzun içine ilave edelim tavuk etini ve tel şehriyeyi koyalım tuzunuda atalım.Sonra yoğurdu ve unu çırpıyoruz 1 su bardağıda su ekliyoruz hazırladığımız terbiyeyi kaynamakta olan çorbamıza ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN
9 Ağustos 2012 Perşembe
KIZIMIN ÜZÜMLÜ KEKİ
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet limon rendesi ve suyu
1 su bardağı ceviz
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yumurtayı şekerle çırpalım sonra üzüm hariç bütün malzemeleri sırayla ilave edelim.
NOT: Üzümü yıkayıp una bulayarak en son kekimizin içine ilave ediyoruz.
Hamurumuzu yağlanmış kek kalıbına dökerek 180 derecede ılık fırına atıyoruz. Kabarmaya başlayınca fırının derecesini 170 dereceye düşürelim.40-45 dakika pişirelim.
AFİYET OLSUN
8 Ağustos 2012 Çarşamba
ZEYTİNLİ MANTARLI SALATA
MALZEMELER
1 kutu mısır konservesi
200 gr kornişon turşu
1 paket mantar( 1 kavanozda olabilir)
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
200 gr biberli yeşil zeytin
SOSU İÇİN:
1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Mısır hariç bütün malzemeleri çok küçük doğrayıp karıştırıyoruz.Sosunu karıştırıp üzerine döküyoruz.
NOT: Paket mantar kullanılırsa limonlu tuzlu suda haşlamalıyız.
AFİYET OLSUN
6 Ağustos 2012 Pazartesi
İRMİKLİ KALBURA BASTI TATLISI
MALZEMELER:
1 adet margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta
Yarım çay bardağı tere yağ
Yarım çay bardağı fındık yağı
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
ŞERBETİ
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
çeyrek limon
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.30 dakika dinlendirelim.
Dinlendirdikten sonra elimizle ya da kalburun üzerinde şekil vererek irmiğe bulayarak tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirelim.
NOT: Şerbetimiz ılık hamurumuz sıcak olacak.
AFİYET OLSUN
ÇITIR MANTI
ÇITIR MANTI
MALZEMELER:
6 adet yufka
Yoğurt
Sarımsak
SOSU İÇİN:
Tereyağ
Salça
Kızartmak için
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Yufkaların hepsini üst üste koyup ince havuç dilimleri gibi kesilerek sigara böreği şeklinde sarılıp ucu ıslatılarak yapıştırılır.Bütün yufkalar aynı şekilde sarıldıktan sonra kızgın yağda kızartılır.
Sonra yoğurtlu sarımsak hazırlanarak üzerine dökülür.Tereyağında salçalı sos hazırlanarak üzerine gezdirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)