23 Şubat 2010 Salı

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 54.HAFTA( KREMALI İNCİRLİ TATLI)


MALZEMELERİ:
3 YUMURTA
1SU BAR ŞEKER
6 TANE KURU İNCİR(ÖNCEDEN ISLAT)
1 SU BAR. CEVİZ
1 SU BAR. UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
ISLATMAK İÇİN SOSU:
1.5 SU BAR. ILIK SU
1 YEMEK KAŞ. GRANÜL KAHVE
YARIM SU BAR. ŞEKER
KREMASI:
1 KİLO SÜT
2 YEMEK KAŞ. NİŞASTA
2 YEMEK KAŞ. UN
5 YEMEK KAŞ. ŞEKER
1 PAKET KREM ŞANTİ
KEKİN YAPILIŞI:
YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRP İNCİRLERİ UFAK UFAK DOĞRA BÜTÜN MALMELERİDE KOY KARIŞTIR VE YAĞLANMIŞ BORCAMA DÖK.PİŞİR BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA ÜSTÜNE SOSU DÖK.
KREMANIN YAPILIŞI:
KREM ŞANTİ HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KOY PİŞİR. SOĞUDUKTAN SONRA KREM ŞANTİYİ TOZ OLARAK İÇİNE DÖK VE ÇIRP.SONRA KEKİN ÜZERİNE SÜR.EN ÜSTÜNE BOLCA HİNDİSTAN CEVİZİ DÖK.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

kat kat tat dedi ki...

Okurken bile canım çekti doğrusu..Yakında bizim evde oldukça kalabalık bir akraba ziyareti gerçekleşecek..Şimdiden menüde neler olsa diye düşünürken çok güzel ve uygulanabilir fikirler geldi...Teşekkürler ellerinize sağlık

annemineli dedi ki...

Çok güzel,ellerinize sağlık.sevgilerrr.....