3 Eylül 2013 Salı

EKLER



MALZEMLER:
1.5 su bardağı su
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
4 yumurta
1 çay kaşığı şeker ve tuz

İÇ KREMASI İÇİN:
Yarım kilo süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
50 gram margarin
Yarım su bardağı şeker

DIŞ SOSU İÇİN:
1 paket hazır krema
200 gram bitter çikolata

 YAPILIŞI:
Kabımızı ocağa alıp içine suyu koyup kaynatalım.Su kaynadıktan sonra içine margarini koyup eritelim.Kaynayan suyun içine elenmiş unu tuzu ve şekeri ekleyip 5 dakika kısık ateşte karıştıralım.Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp hamura yedirelim.15 dakika dinlendirelim.İstediğiniz şekli verip 200 derecede soğuk fırına koyup 35-40 dakika pişirelim. Fırının kapağını açmadan soğumasını bekleyelim.
Ekler soğuduktan sonra kremasını yapıp eklerin içine dolduralım.
Sosunu hazırlamak için kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritelim.Ekleri sosa batıralım.
2 tepsiyi fırına vermeden önce fırının soğuk olmasına dikkat edin.

AFİYET OLSUN

2 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

harika olmuş eline sağlık canım bunu tutdurmak zordur biraz ama siz başarılı olmuşsunuz

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

teşekkürler canım sevgiler...