10 Eylül 2010 Cuma


MALZEMELERİ:
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY BAR. SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞ. YUMUŞAK TEREYAĞI(TUZSUZ)
1 ÇAY BAR. SÜT
2 ÇAY BAR. SU
1 YEMEK KAŞ. ÜZÜM SİRKESİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
YARIM ÇAY KAŞ. TUZ
YAPILIŞI:
60 BEZELERE AYIR.YARIM SAAT HAMURU DİNLENDİR.BEZELERİ 5ER 5ER ARALARINA MISIR NİŞ.TASI SERPEREK AÇ. HER SIRAYA CEVİZ SERP.BEZELER BİTENE KADAR AYNEN DEVAM ET SONRA BAKLAVA DİLİMİ ŞEKLİNDE KES.ÜZERİNE 1 SU BAR. SIVIYAĞ GEZDİR SICAK FIRINA VER BİRAZ ISINSIN DAHA SONRA ÇIKAR VE YİNE ÜZERİNE KIZDIRILMIŞ 1 SANA YAĞINI DÖK VE VER FIRINA PİŞİR.
ŞERBETİ:
4 SU BAR. ŞEKER
5 SU BAR. SU
ÇEYREK LİMON

2 yorum:

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerinize sağlık tatlısız bayram olmaz. İyi bayramlar...

özlem dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor.