3 Eylül 2013 Salı

TRUFFLE



MALZEMELER

1 paket hazır kek veya evde yapılmış kek
2 kutu krema
1 paket bitter çikolata
1 paket vanilya
1 bardak hindistan cevizi
1 bardak tane fındık

YAPILIŞI

Kremayı ısıtıp içine çikolataları koyup çikolatalar eridikten sonra ocağı kapatalım. Keki rondodan çekip bütün malzemeleri içine koyup karıştırıyoruz. Elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasına bir tane fındık koyup yuvarlayalım sonra bulamak istediğiniz malzemeye her tarafını batıralım.

AFİYET OLSUN

MAYALI POĞAÇA



MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 paket yaş maya
Tuz
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ

Peynir
Maydanoz

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri yoğurup 1 saat kadar dinlendirelim.
Şekil verip üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu döküp 200 derecedeki fırında pişirelim.

AFİYET OLSUN

PASTANE USULÜ TUZLU KURABİYE



MALZEMELER:

125 gr margarin(Oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN

1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı çörek otu

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dk dinlendirelim.Sonra istediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısını sürüp ve çörek otunuda döküp 175 derecedeki fırında pişirelim.

AFİYET OLSUN

EKLER



MALZEMLER:
1.5 su bardağı su
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
4 yumurta
1 çay kaşığı şeker ve tuz

İÇ KREMASI İÇİN:
Yarım kilo süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
50 gram margarin
Yarım su bardağı şeker

DIŞ SOSU İÇİN:
1 paket hazır krema
200 gram bitter çikolata

 YAPILIŞI:
Kabımızı ocağa alıp içine suyu koyup kaynatalım.Su kaynadıktan sonra içine margarini koyup eritelim.Kaynayan suyun içine elenmiş unu tuzu ve şekeri ekleyip 5 dakika kısık ateşte karıştıralım.Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp hamura yedirelim.15 dakika dinlendirelim.İstediğiniz şekli verip 200 derecede soğuk fırına koyup 35-40 dakika pişirelim. Fırının kapağını açmadan soğumasını bekleyelim.
Ekler soğuduktan sonra kremasını yapıp eklerin içine dolduralım.
Sosunu hazırlamak için kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritelim.Ekleri sosa batıralım.
2 tepsiyi fırına vermeden önce fırının soğuk olmasına dikkat edin.

AFİYET OLSUN