27 Mart 2013 Çarşamba

Mor Jile ve Bolero



Beşamel Soslu Mantarlı Börek



















4 adet yufka
500 gr mantar
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 adet domates
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Beşamel sosu için

2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt

Yufkaları ıslatmak için

1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı

Tavaya yağı ve mantarları koyup soteleyelim. Küçük küçük doğradığımız soğanları ve domatesleri sotelenmiş mantarların içine koyalım.Maydanozları ince ince kıyıp tuzunu ve baharatlarını da soteye ekleyip bir iki dk karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım.
Beşamel sosunu yapmak malzemeleri tencereye koyup pişirelim.Sosu hazırladıktan sonra sotelenmiş mantarın içine koyarak karıştıralım.İki tane.üst üstte koyduğumuz yufkaları masaya açıp dörde bölelim kestiğimiz yufkaları yağlı su ile ıslatıp uçlarına hazırladığımız harçtan koyup rulo şeklinde sarıp yuvarlayalım.Tepsiye yerleştirip 180 derecedeki fırında pişirelim.

Afiyet Olsun...

Kedili Bebek Süveteri