16 Ekim 2012 Salı
MISIR ÇORBASI
MALZEMELER
1 kase çorbalık kırık mısır
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş olacak)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
Tuz
TERBİYESİ İÇİN
1 yumurta
2 kase yoğurt
YAPILIŞI
Mısırı suda beklettikten sonra 1 saat pişirelim.Tenceremize 2 yemek kaşığı sıvıyağı ile minik minik doğradığımız havuç ve patatesleri çok az kavuralım ve salçaları ilave edelim. Sonra tavuk suyumuzu, haşladığımız mısırımızı, didiklediğimiz tavukları ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sebzeler yeteri kadar yumuşaklığa geldikten sonra yoğurt ve yumurta ile çırptığımız terbiyeyi çorbamızın içine karıştırarak ilave edip 10 dakika daha pişirelim.Çorbamız hazır olduktan sonra tereyağında kızdırılmış naneyi üzerine gezdirelim.(Arzu ederseniz pul biber de ilave edebilirsiniz.)
AFİYET OLSUN
14 Ekim 2012 Pazar
KURABİYE
Yarım paket margarin(yumuşak olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı şeker
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştıralım.Yumuşak bir hamur olunca elimizle şekil verip tepsiye dizelim.180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı şeker
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştıralım.Yumuşak bir hamur olunca elimizle şekil verip tepsiye dizelim.180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN
9 Ekim 2012 Salı
4 Ekim 2012 Perşembe
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)