25 Eylül 2012 Salı

DÜĞÜN KURABİYELERİ


MISIR MANTISI


MALZEMELER

Yarım kilo beyaz mısır
Tereyağı
Yoğurt
Salça
Sarımsak

YAPILIŞI

Mısırımızı yıkıyoruz ve süzüyoruz.Su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.mısır suyunu çekerse su ilave ediyoruz..Mısır piştikten sonra mısırın suyunu çektiriyoruz.Mısırımızı servis tabağına alıyoruz tereyağımızı eritip üzerine gezdirdikten sonra sarmısaklı yoğurdumuzu döküp karıştırıyoruz.Salçalı sosumuzu dökelim servise hazırdır.

AFİYET OLSUN

24 Eylül 2012 Pazartesi

KURDELELİ BEBEK TAKIMI










KAPI SÜSÜ



Deniz kenarında yürüyüş yaparken kızımla beraber topladığımız deniz kabuklarıyla yaptığımız kapı süsü. Devamı da gelecek...:)

6 Eylül 2012 Perşembe

İNCİR REÇELİ



MALZEMELER
2 KİLO TAZE İNCİR ( MOR İNCİR)
2 KİLO ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI LİMON TUZU

YAPILIŞI

İNCİRLERİ YIKAYALIM.BİR SIRA İNCİR BİR SIRA ŞEKER TENCEREYE DİZELİM.TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP 1 GECE BEKLETTİKTEN SONRA SU İLAVE ETMEDEN PİŞİRELİM.İNCİRLER PİŞTİKTEN SONRA SÜZGECE ALALIM BALINI İYİCE KATILAŞANA KADAR KAYNATALIM. LİMON TUZUNU VE MEYVELERİNİ ATIP 10 DK KADAR DAHA PİŞİRİP OCAKTAN İNDİRELİM.İSTER SICAK SICAK KAVANOZLARA KOYUP SIKICA KAPATIYORUZ KAVANOZU TERS ÇEVİREREK SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.YA DA İSTERSENİZ SOĞUDUKTAN SONRA KAVANOZLARA KOYUP ÜZERİNE KÜFLENMEMESİ İÇİN YAĞLI KAĞIT KOYUP KAPAKLARI KAPATIYORUZ.

AFİYET OLSUN

HOŞ GELDİN BEBEK KURABİYELERİ



3 Eylül 2012 Pazartesi

ERZİNCAN UN ÇORBASI









MALZEMELER

HAMURU
1 su bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un (Sert hamur olacak)

KÖFTESİ
100 gr kıyma,tuz,karabiber (Etimizi yoğurup küçük misketler hazırlayalım)

TERBİYESİ
500 gr yoğurt
Nane
Tereyağı
1 adet domates
1 adet kuru soğan

YAPILIŞI
Hamuru katı olacak şekilde yoğuralım ve 30 dk dinlendirelim.2 ayrı bezeler haline getirip açalım biraz kuruması için bekletelim.Sonra üst şekilde görüldüğü gibi hazırlayalım.
Gelelim pişirmeye.
Tenceremize tereyağımızı alalım ve yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım sonra köftelerimizi ilave ederek kızartalım rendelenmiş domatesimizi  suyumuzu koyup kaynatalım.Suyumuz kaynattıktan sonra kestiğimiz çorba hamurundan kendi arzunuza göre ilave edelim.Tuzunu atalım. hamurumuz piştikten sonra nanesini ve maydanozunu  ilave edelim ocağı kapatıp. 5 dk dinlendikten sonra  yoğurdumuzu mikserde su koymadan çırpalım ve çorbamıza ekleyelim.
Not: İsterseniz 2 diş sarımsak ezip içine koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN


SERPİL HANIM EŞİ İÇİN YAPTIRDIĞI DOĞUM GÜNÜ PASTASI








1 Eylül 2012 Cumartesi

PUDRA ŞEKERLİ SUSUZ UN HELVASI




MALZEMELER

1 paket margarin
50 gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Margarin,tereyağı ve sıvıyağı teflon tavaya koyup erimesi için ocağın üstüne alalım.Yağlar eridikten sonra alabildiğince un ilave edelim.Unu iyice kavuralım un istediğimiz rengi alınca pudra şekerini ilave edelim iyice karıştıralım.Tabağa yerleştirip üzerini fındıkla süsleyelim.

AFİYET OLSUN