11 Mart 2012 Pazar

ÇAYLI TARÇINLI KEK







MALZEMELERİ:



3 yumurta

1 su bar. şeker

1 su bar. süt

1 su bar. dan 1 parmak eksik sıvıyağ

yarım su bar. demlenmiş çay

1 tane portakal rendesi
1 çay bar. kuru üzüm

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket vanilya

2 paket kabartma tozu

3 su bar. un

üzeri için pudra şekeri

1 çay bar. ceviz



YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri çırpalım. tüm malzemeler sırasıyla eklenip çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.200 derecelik ısıttığmz fırında kek kabarana kadar pişirilr. kabardktan sonra derece 180 dereceye düşürülür ve pişirme süreci devam ettirlir.kek pişdikten sonra soğutulmaya bırakılır ,soğudktan sonra üzerine pudra şekeri dökülür ve servis yapılır..AFİYET OLSUN



7 Mart 2012 Çarşamba

KLASİK SADE TAVUK GÖĞÜSÜ




MALZEMELER:


2 kilo süt


2 su bar. şeker


2 su bar. un


150 gr margarin veya tereyağı


1 paket vanikya


SÜSLEMEK İÇİN:


Hindistan cevizi


Tarçın


Arzuya göre çikolata sosu


YAPILIŞI:
yağ ile unu çok az kavuralım.sütü , şekeri ilave edelim ve pişirmeye başlayalım.koyulaşncaya kadar pişirelim.ocaktan indirelim vanilyayı ilave edelim ve 15-20 dk mikser yardmı ile çırpalım .. Afiyet olsun