26 Eylül 2010 Pazar

YUMURTALI ETİMEK SALATASI.

MALZEMELER:
2 PAKET TUZLU ETİMEK
3 TANE HAŞLANMIŞ YUMURTA
1 KİLO YOĞURT
2 DİŞ SARMISAK
1 DEMET MAYDANOZ
ARZUYA GÖRE MAYONEZ

YAPILIŞI..
ETİMEĞİ BORCAMA DİZİN.ÜSTÜNE YOĞURT,SARMISAK ,MAYONEZ ÇOK AZ TUZ
KARIŞTIRIN VE YARISINI ETİMEKLERİN ÜSTÜNE DÖKÜN
DİğER PAKETİDE DİZİN KALAN YOĞURDUDA DÖKÜN SONRA SÜSLEMESİNİ YAPIN
YUMURTANIN BEYAZIYLA,SARISINI AYIRIN VE RONDODAN AYRI AYRI ÇEKİN MAYDANOZLARI ÇOK MİNİK DOĞRAYIN VE ÜSTÜNÜ SÜSLEYİN.

AFİYET OLSUN..










10 Eylül 2010 Cuma

POŞETLİK



MALZEMELERİ:
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY BAR. SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞ. YUMUŞAK TEREYAĞI(TUZSUZ)
1 ÇAY BAR. SÜT
2 ÇAY BAR. SU
1 YEMEK KAŞ. ÜZÜM SİRKESİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
YARIM ÇAY KAŞ. TUZ
YAPILIŞI:
60 BEZELERE AYIR.YARIM SAAT HAMURU DİNLENDİR.BEZELERİ 5ER 5ER ARALARINA MISIR NİŞ.TASI SERPEREK AÇ. HER SIRAYA CEVİZ SERP.BEZELER BİTENE KADAR AYNEN DEVAM ET SONRA BAKLAVA DİLİMİ ŞEKLİNDE KES.ÜZERİNE 1 SU BAR. SIVIYAĞ GEZDİR SICAK FIRINA VER BİRAZ ISINSIN DAHA SONRA ÇIKAR VE YİNE ÜZERİNE KIZDIRILMIŞ 1 SANA YAĞINI DÖK VE VER FIRINA PİŞİR.
ŞERBETİ:
4 SU BAR. ŞEKER
5 SU BAR. SU
ÇEYREK LİMON